Nederlands English Deutsch Fran├žais

Novicon Toelevering,
                uniek op maat.

Studentenhuisvesting "Karspeldreef" te Amsterdam

Na een succesvolle afronding van het project Spinozacampus in Amsterdam, Leemansplein in Den Haag en de studentenhuisvesting in Groningen heeft Novicon, in opdracht van Plegt-Vos, ook de staalconstructie en beplating voor de studentenhuisvesting Karspeldreef in Amsterdam verzorgt.Met de bouw van deze 217 studentenwoningen is voorzien in de behoefte van een (nog steeds) nijpend tekort aan zelfstandige en betaalbare studentenwoningen in Amsterdam. Deze tijdelijke oplossing vroeg om een efficiënte bouwmethode. Door het toepassen van IFD-bouwtechniek, wat staat voor Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen, kon worden voldaan aan de eisen en kon snel en kwalitatief goed ingespeeld worden op de grote vraag naar studentenhuisvesting in de hoofdstad.

 

Het studentencomplex is opgebouwd uit losse stalen units die op de bouwplaats gekoppeld zijn door middel van door ons geleverde stalen galerijen die allen voorzien zijn van lichtstraten.  Het complex is  vier bouwlagen hoog en is in een rechthoekige opstelling gebouwd waardoor er een binnentuin gecreëerd is. Door deze opstelling kunnen alle 217 woonunits alleen via de hoofdingang bereikt worden. Dit geldt ook voor de fietsenstallingen die intern gebouwd zijn en alleen via de binnenplaats bereikbaar zijn.

 

Aan de buitenzijde zijn de tot vier lagen hoog gestapelde units ter verfraaiing bekleed met diverse kleuren aluminium zetwerk rondom de kozijnen. Tevens heeft Novicon ook de levering en montage van de stalen trappenhuizen, noodtrappenhuizen van het studentencomplex verzorgt. 


« Terug